Å eie Knarr

Knarren trenger som alle andre båter et visst stell. Særlig de gamle trebåtene skal ha jevnlig omgang med sandpapir og lakk, men får de det så holder de seg i tiår etter tiår. Glassfiberknarrene er enklere å stelle, men husk – også de trenger vedlikehold.

I knarrmiljøet finnes mange entusiaster som er glade i å ta vare på båtene sine og som er like glade for å dele av sine erfaringer. I Bergen står de fleste knarrene inne i båthallen på Bergen Seilforening og båtpussen er en sosial foreteelse. Rundt Oslofjordene ligger knarrene mer spredt rundt i opplag, men på J-brygga på Dronningen diskuteres båtpussen hvert år når båtene begynner å komme på vannet.

Knarren er en entypebåt. Det betyr at det er regler for hvordan en knarr skal se ut og hvilke endringer som kan gjøres på båten. Klassereglene beskriver dette. Skal du gjøre større vedlikehold eller skifte ut noe på båten din så ta en prat med Knarrklubbens tekniske komite. De er eksperter på vedlikehold av knarr og kan gi deg alle tips og råd du måtte trenge.

Knarrhåndboken er det samlet en rekke veiledninger og artikler som dekker det meste av vedlikehold.

Gode tips til vedlikehold og restaurering av tre-Knarr kan man finne i dette dokumentet (2023).