The 52nd International Knarr Championsship – Rungsted Harbour, Denmark, 6 – 13 august 2022

Da er 52.IKC i Rungsted, Danmark med totalt 33 deltagende båter fra Danmark, USA og Norge i gang.

Stevne organiseres av våre danske Knarr venner og det danske IKC-arrangørteamet har vært dypt fokusert på å arrangere det beste sportslige rammeverket for å skape den tøffeste konkurransen mellom de 33 skipperne. Sikret er at alle Knarr er opp til de høyeste standarder, noe som betyr at det alltid er mannskapet, deres kvaliteter og dagsform i stedet for kvalitetene til den lånte Knarr trukket ved loddtrekning som avgjør resultatene på målstreken.

Dessverre er værgudene ikke helt med oss enda. En tellende seilas på søndagen og ingen seilaser på dag 2. Akkurat nå sitter alle seilere i ventesonen og krysser fingrene for vind i dag. God stemning og fantastisk seilmiljø er det likevel.

LINK til IKC NETTSIDE med informasjon om arrangement, news channel, program, manage2seil info, maps, socials booking mm.

LINK til BILDERGALLERI med mange. mange flotte bilder.

Husk å sjekke NYHETSKANALEN på DANSK IKC NETTSIDEN for nyheter og siste oppdateringer.

IKC arrangement i Manage2Seil finner du HER.

Terminliste 2022 Østlandet, NM i Bergen og IKC i Danmark

Terminliste 2022 Østlandet

Terminliste for sesong 2022 i Østlandet er klar. I tillegg til disse regattaene arrangeres ukentlige faste tirsdagsseilaser i regi av Oslo Seilforening med start klokka 18:00 ved Langøyene.

4.-5. juni                        Bunnefjorden Vårcup

18-19.juni                      Norges Mesterskap Knarr i BERGEN

16.-18.august                H.M. Kongens Serie

3.- 4. september            KNS Høstregatta

10.-11. september         Vikingknarren

45. november                Årsfest NKK Østlandet

For terminliste og informasjon Vestlandet sjekk nettsiden til Bergen Seilforening.

52. International Knarr Championship (IKC) arrangeres i Rungsted/ Danmark fra 06. til 13. august 2022. Ytterliggere informasjon finner du HER.

Knarrene på vei hjem fra første tirsdagsseilas 03.mai 2022

Invitasjon til årsmøte NKK Øst, Vest og NKK – 22.mars

Norsk Knarrklubb inviterer alle medlemmer i avdelinger Øst, Vest og takorganisasjon NKK til årsmøtet tirsdag 22. mars kl 18:00.

NKK Øst: Grundig sal, KNS/ Oslo

NKK Vest: Bergens Seilforening/ Hjellestad 

Det er tre årsmøter:

Kl 18:00 Årsmøtene i Norsk Knarrklubb avd Øst og avd Vest

KL18:30 Årsmøtet i Norsk Knarrklubb (Samtidig i Øst og Vest)

Pause: Pizza og enkel servering

KL19:30-21:00 Medlemsmøter NKKØ og NKKV

Medlemsmøte NKK Øst
1. Gjennomgang av de kappseilingsreglene man normalt kommer ut for i en Knarr-regatta – fra før start til målgang. v/ Dag Ivar Ytreberg ON 140
2. Sesongen som kommer
3. Eventuelt

Medlemsmøte NKK Vest
1. Sesongen som kommer
2. Eventuelt

Båteier, mannskaper og interesserte velkommen. Vi håper at mange vil delta på årsmøtene og delta i en hyggelig seiler kveld. 

VEL MØTT !

Norsk Knarrklubb feirer vellykket sesongavslutning

«Norsk Knarrklubb har et fantastisk miljø, der vi konkurrerer skarpt på banen, og samtidig er gode seilkamerater på brygga» sier klubbleder Alexander Arnesen. Han er særlig fornøyd med at det hvert år rekrutteres nye medlemmer, og at flere gamle båter har blitt pusset opp til å bli smykker på fjorden de siste sesongene.

Norsk Knarrklubb er en av seilnorges mest aktive klasseforeninger.  De har i Oslo base hos KNS på Dronningen, der 20 knarrer ligger pent på rekke. Knarrseilerne har, til tross for nok en korona-sesong, deltatt i flere helgeregattaer og i Oslo Seilforenings høstserie. I tillegg arrangerer klubben egne etappeseilaser. I alt har 21 rormenn og 19 knarrer stilt til start i årets sesong.

Leder av teknisk komite og mangeårig knarrseiler, Morten Heldal Haugerud kjenner knarren inn og ut og gir et rast tilbakeblikk på historien: «Båten ble konstruert i 1944 av Erling Kristoffersen, samme konstruktør som står bak Oslo jolla og Kutteren. Fra 1970-tallet ble knarren bygget i plast av Børresens Båtbyggeri i Danmark. Til tross for at noen båter er i tre og noen er i plast, seiler de likt, Vinneren bestemmes av mannskapet, ikke byggematerialet!»

I dag er det 95 Knarrer i Norge. Drøyt 50 båter på Østlandet og 30 båter i Bergen. Hvert år er det båter til salgs som blir kjøpt av nye seilere som blir med i Knarrmiljøet.

Det ble frem til 1965 bygget ca. 300 knarrer i Norge, hvorav 180 ble eksportert. Børresen bygget i tillegg et hundretalls båter. Dette dannet grunnlaget for aktive miljøer i ikke bare i Norge, (0slo og Bergen), men også i København og San Fransisco. Hvert år er det International Knarr Championship (IKC), der seilere fra de fire byene møtes i hver sin by etter tur og seiler uoffisielt verdensmesterskap i lånte båter.

«IKC er ganske spesielt i seilsporten, og det er litt av en opplevelse for seilerne å konkurrere i Øresund, Raunefjorden eller Korsfjorden i Bergen, på San Francisco Bay, innenfor Golden Gate broen rundt Alcatraz og i Oslofjorden.» sier Arnesen.

Nylig avholdt klubben årsfest, med gode innslag og artige historier, der de gjennomførte sin tradisjonelle premieutdeling. Det ble delt ut til sammen 60 premier for 2020 og 2021. Vinneren av sammenlagtpremien i 2021 ble Nils Petter Haugfos, med fjorårets vinner Morten Heldal Haugerud på andreplass, men som hadde flest starter, 47 i alt. Ikke dårlig i en koronasesong.

Fantastisk årsfest i Østlandet

Stor takk til Tonje og Niels for å åpne sitt elegante og romslig hjem for årets Knarrfest, sørge for nydelig mat og meget god stemning. Premiebordet ble rikholdig med to år på en gang, selv om mye manglet pga koronaen. Her var noe til alle. Regattasjef for etappeseilasene Dag Ivar ON140 delte i tillegg ut premier fra egen samling til ivrige deltagere som ikke kom på pallen i disse populære seilasene.

Morsomt var å høre løsningen på kveldens quiz –  bildet av 8mR N19 Ranja med Niels oldefar Hans Th. Kiær Horten 1923, om «Coupe de France» med 16 8mR! (De seilte 8mR istedenfor Knarr den gangen, ikke så rart, Knarren fantes jo ikke enda!)

Viseadmiral Alexander, plutselig ankommet, da sluppet rett ned fra flyet fra Stavanger, holdt kveldens festtale og takket for fin innsats og en sosial sesong tross korona – det gir håp om en enda bedre og mer «normal» kommende sesong.

Takk til alle for en meget trivelig kveld!

Velkommen til Sommerregatta for Knarr – 19./20. juni

Norsk Knarrklubb og KNS inviterer alle Knarrseilere til Sommerregatta for Knarr i koronavennlig doublehanded format i helgen 19./20. juni på Langøyebanen i Indre Oslofjord.

Det skal ikke være enkelt i disse koronatider og vi håpet til det siste om å kunne gjennomføre NM med 3 seilere om bord i båtene igjen. Men ting tar tid og seiling blir det allikevel.

Regattaen er åpen for alle knarr-seilere, også de som ikke er så øvet, og deltagende seilere må ikke tegne seil-lisens.

Det blir uansett gøy å seile og premiene blir sikkert like kule som fjorårets «koronamesterskap», så vi håper på enda flere påmeldinger og engasjert seiling på banen. Ny påmeldingsfrist er 17.juni – 705kr startkontingent.

Påmelding, kunngjøring, seilingsbestemmelser er tilgjenglig i Mangage2Seil.