Nekrolog: Knud Wibroe (1926-2024)

Fremhevet

Kjære Knarrseilere

Det er med sorg å meddele at Knarrseileren Knud Wibroe «Knarrklassens grand old man» har gått fra borde, 12.2.2024, 98 år gammel. Knud var opprinnelig dansk, men flyttet til San Francisco i 1955 som 29 åring. hvor han raskt var med på å bygge opp Knarrflåten på San Francisco Bay.

Knud var IKCs opphavsmann og «Far». Han kom med ideen under KDYs 100 års jubileumsregatta i 1965 hvor også norske Knarrseilere deltok. Her stilte Knud som eneste dansk/amerikaner opp med sitt faste mannskap i sin nyinnkjøpte Knarr O US120 SNAPS III fra B. Børresen, før han tok den med til San Francisco. Og de vant regattaen! Da kom Knud opp med ideen om en årlig internasjonal regatta i Knarr. Det resulterte i IKC  på rundgang mellom de tre landene, i San Francisco,  København, Bergen og Oslo. slik vi fortsatt opplever det i dag. Første gang var i San Francisco 1969, hvor vinneren Robert » Bob» M. York uttalte IKC valgspråk: «It’s not the Game«, but the way it is played». Det har da også gjennomsyret knarrklassen i alle år siden!.

Knud var en seilende gentleman, en meget dyktig knarrseiler og standhaftig inspirator som Knarr flåten og miljøet både nationalt og internationalt har mye å takke ham for!  Han kvalifiserte seg og deltok i de de fleste IKCer, og vant i 1971 i San Francisco. Knarren O US 120 forble hans Knarr så lenge han seilte til han ble 92 år. Den ble holdt og holdes i topp stand og er en av klassens beste Knarrer.
Jeg hadde håpet å rekke å treffe ham igjen – men det lyktes ikke.

Våre tanker, med mange gode minner,  går til Knuds kone Kirsten, datter Susanne og familien.

Vi lyser fred over Knuds minne – må hans fellesskapsånd gjennomsyre Knarrklassen også fremover.

I ærbødighet 

Morten Heldal Haugerud

Vedlegg:

Skrevet i IKC

THE 53rd INTERNATIONAL KNARR CHAMPIONSHIP 2023, Bergen, 29nd july to 5th august 2023

Fremhevet

Bergens Seilforening og Norsk Knarrklubb vil i 2023 stå som arrangør for 53. International Knarr Championship (IKC). Mesterskapet vil bli arrangert på Raune- og Korsfjorden i perioden 29. juli-5. august med ca. 19 deltagende lag fra USA, Danmark og Norge.

IKC arrangeres hvert år på rundgang mellom Norge (Bergen og Oslo), Danmark (Øresund) og USA (San Fransisco). IKC har vært arrangert hvert år siden 1969 og arrangeres i Norge hvert tredje år.

Årets mesterskap – med Bergen Seilforening som base, vil samle 19 lag bestående av de beste knarrseilerne fra hvert av de nevnte landene. I Norge seiles det hvert år uttakningsserier i Oslo og Bergen hvor de norske knarrseilerne konkurrerer for å få delta i neste års IKC.  Fordelingen under årets mesterland vil være følgende:

6 lag fra Danmark, inkludert regjerende IKC mester

5 lag fra USA

4 lag fra Oslo-flåten

4 lag fra Bergen-flåten

Den nasjonale knarrklubben stiller med flåte bestående av 19 regattaklare Knarr. Med lånte båter og trekning av nye båter å seile for hver regattadag er IKC et unikt mesterskap, med tøff konkurranse blant verdens beste Knarr seilere. IKC er også årlig møtested for den internasjonale knarrfamilien og har derfor et stort fokus på det sosiale samværet knarrseilerne imellom på tvers av landegrensene

Danske og amerikanske seilere har til nå dominert IKC. To nordmenn har imidlertid klart å gå helt til topps: Lars Solberg i 1975 og Morten Heldal Haugerud i 1996.

Kunngjøring og mer informasjon om IKC 2023 vil bli publisert på www.ikc2023.com og Manage2sail i løpet av februar

The 52nd International Knarr Championsship – Rungsted Harbour, Denmark, 6 – 13 august 2022

Da er 52.IKC i Rungsted, Danmark med totalt 33 deltagende båter fra Danmark, USA og Norge i gang.

Stevne organiseres av våre danske Knarr venner og det danske IKC-arrangørteamet har vært dypt fokusert på å arrangere det beste sportslige rammeverket for å skape den tøffeste konkurransen mellom de 33 skipperne. Sikret er at alle Knarr er opp til de høyeste standarder, noe som betyr at det alltid er mannskapet, deres kvaliteter og dagsform i stedet for kvalitetene til den lånte Knarr trukket ved loddtrekning som avgjør resultatene på målstreken.

Dessverre er værgudene ikke helt med oss enda. En tellende seilas på søndagen og ingen seilaser på dag 2. Akkurat nå sitter alle seilere i ventesonen og krysser fingrene for vind i dag. God stemning og fantastisk seilmiljø er det likevel.

LINK til IKC NETTSIDE med informasjon om arrangement, news channel, program, manage2seil info, maps, socials booking mm.

LINK til BILDERGALLERI med mange. mange flotte bilder.

Husk å sjekke NYHETSKANALEN på DANSK IKC NETTSIDEN for nyheter og siste oppdateringer.

IKC arrangement i Manage2Seil finner du HER.

Terminliste 2022 Østlandet, NM i Bergen og IKC i Danmark

Terminliste 2022 Østlandet

Terminliste for sesong 2022 i Østlandet er klar. I tillegg til disse regattaene arrangeres ukentlige faste tirsdagsseilaser i regi av Oslo Seilforening med start klokka 18:00 ved Langøyene.

4.-5. juni                        Bunnefjorden Vårcup

18-19.juni                      Norges Mesterskap Knarr i BERGEN

16.-18.august                H.M. Kongens Serie

3.- 4. september            KNS Høstregatta

10.-11. september         Vikingknarren

45. november                Årsfest NKK Østlandet

For terminliste og informasjon Vestlandet sjekk nettsiden til Bergen Seilforening.

52. International Knarr Championship (IKC) arrangeres i Rungsted/ Danmark fra 06. til 13. august 2022. Ytterliggere informasjon finner du HER.

Knarrene på vei hjem fra første tirsdagsseilas 03.mai 2022

Invitasjon til årsmøte NKK Øst, Vest og NKK – 22.mars

Norsk Knarrklubb inviterer alle medlemmer i avdelinger Øst, Vest og takorganisasjon NKK til årsmøtet tirsdag 22. mars kl 18:00.

NKK Øst: Grundig sal, KNS/ Oslo

NKK Vest: Bergens Seilforening/ Hjellestad 

Det er tre årsmøter:

Kl 18:00 Årsmøtene i Norsk Knarrklubb avd Øst og avd Vest

KL18:30 Årsmøtet i Norsk Knarrklubb (Samtidig i Øst og Vest)

Pause: Pizza og enkel servering

KL19:30-21:00 Medlemsmøter NKKØ og NKKV

Medlemsmøte NKK Øst
1. Gjennomgang av de kappseilingsreglene man normalt kommer ut for i en Knarr-regatta – fra før start til målgang. v/ Dag Ivar Ytreberg ON 140
2. Sesongen som kommer
3. Eventuelt

Medlemsmøte NKK Vest
1. Sesongen som kommer
2. Eventuelt

Båteier, mannskaper og interesserte velkommen. Vi håper at mange vil delta på årsmøtene og delta i en hyggelig seiler kveld. 

VEL MØTT !