Regatta

Knarren har helt fra den ble lansert vært en betydelig regattaklasse. I dag seiles den i aktive regattamiljøer i Oslofjorden og utenfor Bergen. Knarrmiljøet er særlig organisert rundt denne regattaseilingen.

Årets høydepunkt er Norgesmesterskapet, som alternerer mellom Bergen og Oslofjorden. Her stiller over 20 knarrer på startlinjen i kamp om Norges Seilforbunds gullmedaljer og Knarrklubbens vandrepremie – NM-fatet. Seilere fra den andre kanten av landet kan få lånt båter av den lokale flåten. Knarren er den seilklassen med lengst ubrutt rekke med gyldige norgesmesterskap, siden 1954.

Knarren er en enkel men spennende regattabåt. Uten spinnaker kan den seiles av et mannskap på to, i regatta skal båten seiles av et mannskap fra to til fire personer. Det seiles korte seilaser hvor det ofte er jevnt mellom båtene. Det er alltid noen å kjempe med – i begge ender av feltet.

På Oslofjorden seiles det gjennom sesongen helgeregattaer som Aker Brygge Cup og Vikingknarren. Hvert år i august er Knarren innbudt klasse i Hans Majestet Kongens Serieseilaser. I ukedagene seiler vi tirsdagsregattaer arrangert av Oslo Seilforening, øvrige seilaser i sesongen arrangeres ofte av KNS eller Bærum Seilforening. Den båten som starter flest seilaser i løpet av sesongen vinner Sams Minnepokal.

Knarrmiljøet i Bergen har en flåte på ca 35 klassiske Knarrer som ligger samlet i Bergens Seilforening. Miljøet er preget av hyggelig samvær og et aktivt og godt regattamiljø hvor konkurranse på fjorden samt samarbeid og vennskap står sentralt. Aktiviteten er stor og det seiles ca. 20 regattaer gjennom sesongen. Serieseilasene avvikles tirsdager fra midten av mai og ut september. I tillegg konkurreres det om gjeve medaljer i helgene.

De tøffeste og mest prestisjetunge Knarrseilasene finner sted internasjonalt under det årlige International Knarr Championship.