Ola Semm Knutsen til minne

Ola Semm

Ola Semm Knutsen har gått bort

Det er med sorg å meddele at Ola Semm Knutsen døde 31. juli.

Han var en markant skikkelse og personlighet i Knarrklubben i svært mange år.

Mange husker ham som en ivrig seiler og Knarreier, regattaarrangør, styremedlem og leder i Norsk Knarrklubb – Knarradmiral.  Med sitt yrkesaktive liv i marinen som orlogskaptein og skipsjef er han den av oss som har kommet nærmest til å fortjene tittelen «Knarradmiral».

Han hadde stor humoristisk sans og var en glimrende og spirituell taler som vi hadde stor glede av i mange festlige anledninger. Som pensjonist var hans foredrag og omvisninger om Kon-Tiki en opplevelse.

Med sin sjømilitære bakgrunn var han også en bestemt person og en handlingens mann noe han viste ved gjennomføringen av flere IKCer i Oslo. (International Knarr Championship). Hans reaksjon på at enkelte deltagere under IKC 1999 klarte å «seile sin skute på grunn», til tross for utførlig informasjon, var ikke nådig. Alle ble kalt inn på teppet og etter en sterk appell avsluttet han med tordenrøst: «Read the program – use the Maps!» (Det ble ikke flere «uregelmessigheter»)

Hans mangeårige gode venn og også livsledsager de siste år Mary Rød håper at flest mulig kan være med å hedre ham ved bisettelsen torsdag 15. august kl 14 i Frogner Kirke

Siste dag i årets H. M. Kongens Serieseilaser starter under minnestunden for Ola på Dronningen. Vi er enig i at det vil være i Olas ånd at vi seiler H. M. Kongens Serie og følger hans tydelige appell «Read the program – Use the maps!»

La dette bli en H. M. Kongens Serieseilaser til ære og heder for Ola – til Olas minne!

Våre tanker går til Olas familie og hans nærmeste.

 

Med vennlig hilsen
for Norsk knarrklubb
Morten Heldal Haugerud