ON 154 vinner H.M. Kongens serieseilaser

Fine forhold og tett felt mot mål første dag.

I H.M. Kongens Serieseilaser var Knarren igjen en av de største klassene med 13 båter til start og det ble en H. M. Kongens serie av godt gammelt merke med forskjellige forhold hver dag og meget underholdende. Tredje dag kom det en stivkulingbyge før start, så det ble visstnok vurdert avlysning (noe som ikke ville vært etter kong Olavs ånd), men det løyet og ble en fin regatta.

Typisk for årets regatta var at den som var best til å «trimme om» vant. Bjørn Ekholt fulgte godt med, holdt hodet kaldt og kunne motta Hans Majestet Kongens pokal!

Bjørn i ON154 sjekker forholdene før start.
Årets vinner av H.M. Kongens Serieseilaser ble Bjørn R. Ekholt ON154 etter stødig seiling. Imponerende da han bare har seilt HMK Serie en gang før.

Vi takker H. M. Kongen, og KNS stab for dette flotte arrangementet, som er et av sesongens høydepunkter for oss som seiler i indre Oslofjord.

NM 2019 – ON 143 vinner

Full konsentrasjon på flatt vann lørdag

NM 2019. Bærum Seilforening skal ha takk for et godt gjennomført NM med 4 seilaser hver dag. Spesielt lørdagen i altfor godt sommervær var det imponerende.

Det var spennende kamp om medaljene som skiftet eiere underveis. Bortsett fra for vinner ON143/ Johan Hvide, Bergen Sf som tok 7. første av 8 mulig. Lørdag inviterte Bærum Sf til grilling i vannkanten på klubbhuset. Dessverre medvirket flytting av Færder\n til NM datoene at det manglet to båter.

Bergens duell mot mål Johan Hvide ON143 foran Lars Jårvik i lånt ON154 søndag
NM-Gull: Audun Haldorsen, Johan Christian Hvide, Johan Hvide skipper, og Geir Myre, alle fra Bergen.

På vikingtokt i varierende vind

Vikinger i alle aldre fikk testet seilerferdighetene i vind fra alle kanter. Så er kanskje også Vikingknarren årets mest sosiale regatta som passer godt til både voksne og barn med grilling og overnatting på Ytre Vassholmen.

Tekst: Morten Heldal Haugerud

Årets Vikingknarren fikk fin oppslutning med 10 Knarrer på startlinjen. Sjelden har aldersspennet på deltakerne vært så stort, fra fem måneder til over 70 år.

Det var Lise Horntvedt og Erik Bergsbakk Holter som stilte med Otto (5 måneder) som desidert var banens yngste deltaker.

DSC_7924 Martin C og Kr er på hugget ftoMHH

Martin Caspersen er på hugget. (Foto: Morten Heldal Haugerud)

Ferske knarrer

Helga 15.-16. september var det også noen ferske knarrer på banen med ON 78 med Birger Scavenius med sønnene Peder og Einar om bord, og også til rors. Og Martin Caspersen, som har vært i Knarrmiljøet hele livet, har nå endelig har fått sin egen Knarr – ON109 Helen.

Hedda fra team Kismet, var ivrig på å slå sin egen far Tilo Pfleger, skipper på ON145, noe de klarte.

Grilling i solnedgang

Lørdag ble utfordrende for alle med lite vind fra alle kanter, det eneste om manglet var ren nordavind. Men det ble tre tellende seilaser selv om det bare var to båter som klarte makstiden i den siste.

Grillkvelden og festen på Ytre Vassholmen lørdag kveld ble imidlertid av godt gammelt merke med solnedgang og skyfri himmel, og etter hvert til og med måneskinn. Det var shortsvær helt til mørket falt på. Bærum Seilforening stilte med grillkull og diverse tilbehør og med medbrakt grillmat og drikke var stemningen raskt på topp.

DSC_8011 Grilling i solnedgangen på Ytre 15.9.2018 ftoMHH

Grilling i solnedgangen på Yttre. (Foto: Morten Heldal Haugerud)

Søndag begynte med strålende sol, som langsomt ble skyet over, men som fortsatt kunne sees. Det var bra med vind, særlig i første seilas, en god sønnavind som skiftet «passe » i retning gjorde at det ble tre flotte og spennende regattaer.

 

Og resultatene fra helgen? De finner du her.

 

 

 

Haugerud ble kretsmester

Morten Heldal Haugerud (ON 138) med mannskap ble tirsdag 4. september kretsmester i knarr i Oslo og Akershus seilkrets 2018.

En av de faste tirsdagsregattaene på våren og én på høsten var gjort om til å være årets kretsmesterskap. Sist
tirsdag var utfordrende med lite vind, men Haugerud sikret seg en tredjeplass som ga ham en førsteplass totalt.
Haugerud seiler for Kongelig Norsk Seilforening (KNS).

Første reagatta i mesterskapet ble seilt 5.juni tidligere i år.

Fullstendige resultater ligger ute på manage2sail.

Flotte forhold i KNS Høstregatta

Dagen startet med at de fleste knarrene måtte slepes ut til startområdet i Bunnefjorden på grunn av lite vind.

Istedet for start, ble det midlertidig utsettelse, men ikke lenge. Vinden kom, og til sammen ni båter fikk snart belønning for sin tålmodighet.

image

Blikk stille i Bunnefjorden. (Foto: Tine Haugfos)

Fire regattaer kun for Knarr ble gjennomført i regi av KNS med hjelp i form av bøyemannskap fra Knarrklubben søndag 2. september.

Det var ikke langt mellom første og siste båt, og helt fram til siste regatta var det åpent hvem som tok seieren sammenlagt.

Morten Heldal Haugerud (ON 138) og Nils Petter Haugfos (ON 130) endte til slutt med to førsteplasser, en annen og en tredje (strøket) hver og dermed nøyaktig samme poengsum.

IMG_7567 KNS Hostreg 2-9-2018 Foto Lloyd Tunbridge

Runding av kryssmerket. (Foto: Foto Lloyd Tunbridge)

Da sistnevnte, ON 130, skled over mållinjen såvidt foran ON 138 i siste regatta, gikk imidlertid seieren til ON 130 da de hadde beste resultat av de to i siste regatta. Knut-Erik Herstad i ON 137 tok en pen tredjeplass sammenlagt med to andreplasser og en tredjeplass som tellende.

Fullstendig resultatliste for KNS’ Høstregatta for Knarr ligger ute på manage2sail.com.