Mange aktive Knarrer i Østlandet

Vårsesongen i Østlandet er i full gang og det er et flott syn å se Knarrene seilende på Olsofjorden igjen. Siden korona smittevernregler fortsatt ikke tillater vanlige seilaktiviteter gjennomfører Knarrene i Østlandet en etappeseilaser med faste merker i egen regi hver tirsdag fra starten av mai.

Formatet har blitt svært populær og alle 4 tirsdager seilte mellom 10 og 13 Knarrer sammen og tett mot hverandre. Det er fantatastisk og viser hvor mye glede seiling kan gi. Velkommen på banen igjen førstkommende tirsdag!

Reportasje om seilingen tirsdag 25.mai, skrevet av Morten Heldal Haugerud:

En ny morsom etappeseiling, nye vindforhold og nye muligheter. Regnværet holdet seg borte og en nordøstlig vind ga morsomme og spennende seilaser på flatt føre.  Både vindstille og kuling glimret med sitt fravær – at været ga et høstlig preg var så absolutt til å leve med, i hvert fall for de som ikke tviholdt på å bruke shorts i.

Starten gikk knirkefritt. Alle holdt unna for utlagte større hindringer og ingen forsøkte å henge seg fast i Kongeskipets utkragede bommer.

Alle løp ble snudd opp ned. «Vanlig» kryss ble til lens, og lens ble til kryss. Nordavind på Bunnefjorden er morsom med utallige vindskift spesielt oppunder øyene. Vi fikk ønsket oppfylt om mer målgang på kryss! Morsomt var at det vekslet mye hele tiden og forskjellige båter krysset mållinjen først i alle etapper.

Det oppstod flere lokale dueller. Spesielt nevnes en meget hard kamp på etappe 2 om 3 plassen med fotofinish. Her stilles store krav til startbåt for å være på riktig sted!

Vi gratulerer alle deltagere og ønsker velkommen igjen til gamle og nye deltagere neste tirsdag.

Bildene er tatt av Morten Heldal Haugerud og Tilo Pfleger