NM 2016

Et  flott NM ble gjennomført i helgen med alle 7 planlagte seilaser kronet med flotte forhold på søndag
Lørdagen var «tricky» med ustadig NØ som slang og kom og gikk. Regattakomiteen fikk likevel gjennomført 4 seilaser, med et skrik, før vinden døde. Søndagen begynte med en friskere NØ, som selv om den løyet noe dreide syd og frisknet på med sol og økende temperatur! En flott avslutning.
Med 21 startene båter ble det konkurranse over hele feltet, ON14 med Martin og Erik B. Holter og Ronny Spolen Nilsen tok tidlig føringen med Bergens NMgrossist Johan G. Hvide med Geir Myre og Audun Haldorsen hakk i hel. Igjen ble NM mesterskapet ikke avgjort før i siste seilas da Johan knep seieren på lik poengsum med Martin, begge med bare 11 poeng.
Bronsen gikk til ON130 Nils Petter Haugfos med sønnen Lars ombord. Med 28 poeng ble de pustet i nakken av de to neste båtene (3 poeng)
Spesielt morsom var at mangeårige Knarreiere og -seilere Helge Torjuul-Sørensen og Ellen Rygh, etter mange år, igjen var å se på startlinjen, nå i lånt Knarr,  ON132 til Bjarne Eikefjord. Dette var et godt valg: De knep 4. plassen foran ON138 Morten Heldal Haugerud med Arjen Zwaanswijk og Arne Lanatowitz, begge båtene med samme poengsum, 31 poeng.  På de neste premieplassene kom på 6. pl. ON140 Dag Ivar Ytreberg og 7. pl. Eric Larsson etter jevnt god  seiling.
At gull og sølv gikk til en av klassens eldste og en av klassen nyeste Knarrer med lik poengsum viser at tre og glassfiber Knarrer, tremast eller alumast går så likt at det er alle de andre tingene som avgjør.
Lørdag kveld inviterte Knarrklubben til NM fest på Lille Herbern OS-marinaen med tre retters middag og god stemning. Stor takk til ON145 Tilo Pfleger, Ines Habrecht  og Erik Berg  samt ON75 Knut Espenes med medhjelpere for en spennende meny med bl.a. reker/spekemat, hovedrett med laks torsk og breiflabb elegant anrettet med utvalgte grønsaker, jordbær og blåbær med kaffe og servert som det skulle være på restaurant!!
DSC_7703 Knarrfelt før R7 DSC_7774 NM vinnere Knarr 2016  2.ON 14 Holter 1.ON143 Hvide 3.ON130 Haugfos Hipp Hurra brcr