På vikingtokt i varierende vind

Vikinger i alle aldre fikk testet seilerferdighetene i vind fra alle kanter. Så er kanskje også Vikingknarren årets mest sosiale regatta som passer godt til både voksne og barn med grilling og overnatting på Ytre Vassholmen.

Tekst: Morten Heldal Haugerud

Årets Vikingknarren fikk fin oppslutning med 10 Knarrer på startlinjen. Sjelden har aldersspennet på deltakerne vært så stort, fra fem måneder til over 70 år.

Det var Lise Horntvedt og Erik Bergsbakk Holter som stilte med Otto (5 måneder) som desidert var banens yngste deltaker.

DSC_7924 Martin C og Kr er på hugget ftoMHH

Martin Caspersen er på hugget. (Foto: Morten Heldal Haugerud)

Ferske knarrer

Helga 15.-16. september var det også noen ferske knarrer på banen med ON 78 med Birger Scavenius med sønnene Peder og Einar om bord, og også til rors. Og Martin Caspersen, som har vært i Knarrmiljøet hele livet, har nå endelig har fått sin egen Knarr – ON109 Helen.

Hedda fra team Kismet, var ivrig på å slå sin egen far Tilo Pfleger, skipper på ON145, noe de klarte.

Grilling i solnedgang

Lørdag ble utfordrende for alle med lite vind fra alle kanter, det eneste om manglet var ren nordavind. Men det ble tre tellende seilaser selv om det bare var to båter som klarte makstiden i den siste.

Grillkvelden og festen på Ytre Vassholmen lørdag kveld ble imidlertid av godt gammelt merke med solnedgang og skyfri himmel, og etter hvert til og med måneskinn. Det var shortsvær helt til mørket falt på. Bærum Seilforening stilte med grillkull og diverse tilbehør og med medbrakt grillmat og drikke var stemningen raskt på topp.

DSC_8011 Grilling i solnedgangen på Ytre 15.9.2018 ftoMHH

Grilling i solnedgangen på Yttre. (Foto: Morten Heldal Haugerud)

Søndag begynte med strålende sol, som langsomt ble skyet over, men som fortsatt kunne sees. Det var bra med vind, særlig i første seilas, en god sønnavind som skiftet «passe » i retning gjorde at det ble tre flotte og spennende regattaer.

 

Og resultatene fra helgen? De finner du her.