En liten oppdatering fra IKC 2014

På tirsdag var det klart for å se hvem som ville vinne midweek. Alle dro forventningsfullt ut med sine nye sydvester, som de også fikk bruk for. Vinden var ustabil i både retning og styrke, og regnet kom og gikk. En tålmodig regattakomite måtte dessverre gi opp etter fire timer, og det ble ingen regatta denne dagen.  Jon Perkins som da ledet etter mandagen stakk derfor av med årets midweekseier.

At det ikke ble noen regatta, ga absoutt ingen demper på stemningen under midweekpartyet.  Dette fant sted på verket som lå fantatisk til ved sjøen.  Fjorårets vinner Søren Pehrsson fikk dele ut Georg von Erpecoms perpetual trophy som seg hør og bør med en flaske fransk champagne til årets vinner Jon Perkins.
God mat ble fortært med godt drikke i samspill med knarrsanger og utdeling av gaver. Men kveldens store høydepunkt vil nok for mange være urfremføringen av Sean Svendsen`s lille teaterstykke fremført av manusforfatteren selv, Mike  og Carl-Fredrik.

Onsdagen var det Lay-day der mange av oss tok turen til flotte Rosendal i damspiket M/S Stord. Noen besteg Malmangernuten 890 m.o.h.  for å nyte den flotte utstikten , mens noen tok en litt mer avslappende tur til Baroniet Rosendal. Om man så besteg fjelltopper, besøkte baronier, nøt Bergen by eller annet, satte nok alle pris på en velfortjent pause i nydelige sommervær.

Men en dag er nok å holde seg unna knarrseilingen. Torsdagen var det igjen klart for å konkurrere i våre flotte båter.  Nå var det tid for ordentlig bergensvær, og være kjære sydvester ble igjen tatt i bruk. Det er et fantatisk syn å se så mange glade seilere ta på seg den røde sydvesten. Dessverre ble det mer regn enn vind, som ga oss kun to seilaser. Søren Pehrsson tok første plass i begge av dagens seilaser

IKC i Bergen er i gang

knarrstart

Det 46. IKC er i full gang i Bergen, og disse dagene har vist hvilken fantastisk uke vi har i vente.

På lørdagen samlet gamle og nye IKC seilere seg til åpning på den nye flotte klubbhuset til Bergen seilforening.  Med åpningstaler og flaggsermoni ble det en pangstart på arrangementet. Bokstavelig talt om man regner med været.

Etter skippermøte og båttrekning var det søndag klart for tune up og første race. Det var mange ivrige seilere som ville starte det første tellende racet, og på det fjerde forsøket kom vi endelig i gang . Det ble en lang dag på fjorden, med sol og vind rundt 3-4 m/s
Jon Perkins vant både tune up og 1.race av IKC
Etter en lang og strålende dag på fjorden, var alle invitert til privat party hos våre hyggelige verter i Bergen.

Mandagen ble en lang dag med 3 race. Med flotte forhold på Raunefjorden var det klart for hard konkurranse. Det var absolutt ingen selvfølge hvor man skulle befinne seg på banen, da fordelene skiftet til stadighet.  Vinden blåste opp til 3. og siste race, som ga en spennende og flott avslutning på dagen.
Jon Perkins fortsatte der han slapp dagen før, og gikk inn til ny første førsteplass i IKC`s 2.race.
Lars Gottfredsen tok 1. plass i både 3. og 4. race
Dette gir en resultatliste med stor spenning for hvordan resten av uken utvikler seg.

Vårt flotte vertskap i Bergen har ikke bare sørget for at vi har 21 flotte knarrer å seile med på fjorden, men også at det hver dag er frokost og bryggemat og drikke når man kommer inn fra en lang dag.
Vi ser frem til en fantastisk uke med mye god seiling, og å hygge oss med alle våre kjære knarrvenner

Under ligger link til foreløpig resultatliste:
http://seilmagasinet.no/resultat?regatta=1551