Lyst til å prøveseile KNARR? – Lånebåt i seilsesong 2022

I seilsesongen 2022 lanserer NKK ØST tilbud om lånebåt med base i Oslo/ Dronningen hos KNS. Tilbudet er rettet mot både erfarne seilere som vil konkurrere på regattabanen og nye seilere som ønsker å prøveseile Knarr noen ganger eller til og med en sesong.

Lånebåten ON134 er bygget i glassfiber, er godt utstyrt til regattaseiling og ble teknisk vedlikeholdt av Knarrklubben. Båten var mange år aktiv i regattasammenheng og har vunnet flere regattaer. Knarren seiles vanligvis med 2 eller 3 personer om bord. Knarrklubben tilbyr et veldig godt klubbmiljø med 20 båter på samme brygge hvor du alltid kommer lett i kontakt med erfarne Knarrseilere og vil kunne få mange gode tips underveis.

Du kan låne båten enkelte dager eller en fast dag i en halv eller en hel sesong for å kunne delta på den ukentlige tirsdagsregattaen eller i noen helger med eller uten regattatilbud.

Vi håper at tilbud er fristende for deg og dit mannskap. Ta kontakt med Lars Fredrik Haugfoss for mer informasjon om båten, låneordning og betingelser. Det vil også være mulig å kjøpe båten i slutten av sesongen.

LARS FREDRIK HAUGFOSS – telefon 977 48 348 – epost haugfos@hotmail.com

NM 2016

Et  flott NM ble gjennomført i helgen med alle 7 planlagte seilaser kronet med flotte forhold på søndag
Lørdagen var «tricky» med ustadig NØ som slang og kom og gikk. Regattakomiteen fikk likevel gjennomført 4 seilaser, med et skrik, før vinden døde. Søndagen begynte med en friskere NØ, som selv om den løyet noe dreide syd og frisknet på med sol og økende temperatur! En flott avslutning.
Med 21 startene båter ble det konkurranse over hele feltet, ON14 med Martin og Erik B. Holter og Ronny Spolen Nilsen tok tidlig føringen med Bergens NMgrossist Johan G. Hvide med Geir Myre og Audun Haldorsen hakk i hel. Igjen ble NM mesterskapet ikke avgjort før i siste seilas da Johan knep seieren på lik poengsum med Martin, begge med bare 11 poeng.
Bronsen gikk til ON130 Nils Petter Haugfos med sønnen Lars ombord. Med 28 poeng ble de pustet i nakken av de to neste båtene (3 poeng)
Spesielt morsom var at mangeårige Knarreiere og -seilere Helge Torjuul-Sørensen og Ellen Rygh, etter mange år, igjen var å se på startlinjen, nå i lånt Knarr,  ON132 til Bjarne Eikefjord. Dette var et godt valg: De knep 4. plassen foran ON138 Morten Heldal Haugerud med Arjen Zwaanswijk og Arne Lanatowitz, begge båtene med samme poengsum, 31 poeng.  På de neste premieplassene kom på 6. pl. ON140 Dag Ivar Ytreberg og 7. pl. Eric Larsson etter jevnt god  seiling.
At gull og sølv gikk til en av klassens eldste og en av klassen nyeste Knarrer med lik poengsum viser at tre og glassfiber Knarrer, tremast eller alumast går så likt at det er alle de andre tingene som avgjør.
Lørdag kveld inviterte Knarrklubben til NM fest på Lille Herbern OS-marinaen med tre retters middag og god stemning. Stor takk til ON145 Tilo Pfleger, Ines Habrecht  og Erik Berg  samt ON75 Knut Espenes med medhjelpere for en spennende meny med bl.a. reker/spekemat, hovedrett med laks torsk og breiflabb elegant anrettet med utvalgte grønsaker, jordbær og blåbær med kaffe og servert som det skulle være på restaurant!!
DSC_7703 Knarrfelt før R7 DSC_7774 NM vinnere Knarr 2016  2.ON 14 Holter 1.ON143 Hvide 3.ON130 Haugfos Hipp Hurra brcr

OD82 til salgs

OD 82 sælges: Flot og hurtig knarr. Båden fremtræder som en ny båd, rød med hvidt dæk, ruf og vandlinje, sprøjtelakeret overalt udvendigt i sommeren 2012, nye hynder 2011, slebet og epoxybehandlet i bunden 2012, aluminiums mast og bom + træmast og bom, galvaniseret vinterstativ, center løftestrop, vinterpresenning, motorbeslag, langbenet letvægtsmotor af mærket Tohatsu, bådebygger Jeppesen teaktræsdørk, sidehylder og hængesæder, ny fok og et let brugt storsejl + mange sejl, alt træværk indvendigt er slebet i bund og lakeret. O D 82 har vundet tidligere været vinder af danmarksmesterskabet. OD 82 har deltaget i to IKC udtagelser i 2011 hvor den blev henholdsvis nr 2 og nr 3. O D 82 har også vundet mange aftenmatcher i Rungsted.

Pris 145.000 .kr Kontaktinfo: Christian Rasmussen Tlf: 40252049, E mail; cra@kdy.dk

2013-06-05 16.51.33 2013-06-05 16.53.48

En liten oppdatering fra IKC 2014

På tirsdag var det klart for å se hvem som ville vinne midweek. Alle dro forventningsfullt ut med sine nye sydvester, som de også fikk bruk for. Vinden var ustabil i både retning og styrke, og regnet kom og gikk. En tålmodig regattakomite måtte dessverre gi opp etter fire timer, og det ble ingen regatta denne dagen.  Jon Perkins som da ledet etter mandagen stakk derfor av med årets midweekseier.

At det ikke ble noen regatta, ga absoutt ingen demper på stemningen under midweekpartyet.  Dette fant sted på verket som lå fantatisk til ved sjøen.  Fjorårets vinner Søren Pehrsson fikk dele ut Georg von Erpecoms perpetual trophy som seg hør og bør med en flaske fransk champagne til årets vinner Jon Perkins.
God mat ble fortært med godt drikke i samspill med knarrsanger og utdeling av gaver. Men kveldens store høydepunkt vil nok for mange være urfremføringen av Sean Svendsen`s lille teaterstykke fremført av manusforfatteren selv, Mike  og Carl-Fredrik.

Onsdagen var det Lay-day der mange av oss tok turen til flotte Rosendal i damspiket M/S Stord. Noen besteg Malmangernuten 890 m.o.h.  for å nyte den flotte utstikten , mens noen tok en litt mer avslappende tur til Baroniet Rosendal. Om man så besteg fjelltopper, besøkte baronier, nøt Bergen by eller annet, satte nok alle pris på en velfortjent pause i nydelige sommervær.

Men en dag er nok å holde seg unna knarrseilingen. Torsdagen var det igjen klart for å konkurrere i våre flotte båter.  Nå var det tid for ordentlig bergensvær, og være kjære sydvester ble igjen tatt i bruk. Det er et fantatisk syn å se så mange glade seilere ta på seg den røde sydvesten. Dessverre ble det mer regn enn vind, som ga oss kun to seilaser. Søren Pehrsson tok første plass i begge av dagens seilaser