Dag Ivar Ytreberg (O NOR 140) kretsmester Oslo og Akershus

Vinner av KM Knarr Oslo og Akershus ble Dag Ivar Ytreberg (O NOR 140). Kretsmesterskapet ble avholdt to onsdager (12.juni og 21.august). Martin Holter (O NOR 14) vant sammenlagt, men Dag Ivar var bestemann hjemmehørende i seilkretsen og ble følgelig kretsmester. Fin deltakelse med til sammen 13 båter. Resultatliste KNS OAS KM Knarr 2013

O NOR 140

Kretsmester O NOR 140, Dag Ivar Ytreberg (her fotografert ved en tidligere anledning)

 

Stor Knarrdeltakelse i Kongens Serie

16 knarrer stilte til start til Hans Majestet Kongens Serieseilaser og Knarr var dermed klart største klasse. Det ble fine seilaser med god vind tirsdag og torsdag, på onsdag var det vekslende og utfordrende å holde fart i båten rundt hele banen i Bundefjorden. O NOR 14 Esther med Martin Holter og Gunnar Velten vant serien sammenlagt, foran Nils Petter Haugfos (O NOR 130) og Morten Heldal Haugerud (O NOR 138). Resultater.

DSC_4723 ON14 Martin og Gunnar vinner HMKongens Serie 2013

Ola Semm Knutsen til minne

Ola Semm

Ola Semm Knutsen har gått bort

Det er med sorg å meddele at Ola Semm Knutsen døde 31. juli.

Han var en markant skikkelse og personlighet i Knarrklubben i svært mange år.

Mange husker ham som en ivrig seiler og Knarreier, regattaarrangør, styremedlem og leder i Norsk Knarrklubb – Knarradmiral.  Med sitt yrkesaktive liv i marinen som orlogskaptein og skipsjef er han den av oss som har kommet nærmest til å fortjene tittelen «Knarradmiral».

Han hadde stor humoristisk sans og var en glimrende og spirituell taler som vi hadde stor glede av i mange festlige anledninger. Som pensjonist var hans foredrag og omvisninger om Kon-Tiki en opplevelse.

Med sin sjømilitære bakgrunn var han også en bestemt person og en handlingens mann noe han viste ved gjennomføringen av flere IKCer i Oslo. (International Knarr Championship). Hans reaksjon på at enkelte deltagere under IKC 1999 klarte å «seile sin skute på grunn», til tross for utførlig informasjon, var ikke nådig. Alle ble kalt inn på teppet og etter en sterk appell avsluttet han med tordenrøst: «Read the program – use the Maps!» (Det ble ikke flere «uregelmessigheter»)

Hans mangeårige gode venn og også livsledsager de siste år Mary Rød håper at flest mulig kan være med å hedre ham ved bisettelsen torsdag 15. august kl 14 i Frogner Kirke

Siste dag i årets H. M. Kongens Serieseilaser starter under minnestunden for Ola på Dronningen. Vi er enig i at det vil være i Olas ånd at vi seiler H. M. Kongens Serie og følger hans tydelige appell «Read the program – Use the maps!»

La dette bli en H. M. Kongens Serieseilaser til ære og heder for Ola – til Olas minne!

Våre tanker går til Olas familie og hans nærmeste.

 

Med vennlig hilsen
for Norsk knarrklubb
Morten Heldal Haugerud